U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Diensten » Beurzen » Hannover Messe

Hannover Messe 2020: een nieuwe opzet

Van 20 tot en met 24 april 2020 vindt de Hannover Messe plaats, de grootste technologiebeurs ter wereld. De beurs krijgt een nieuwe opzet: om de indeling van de hallen logischer te maken en de bezoekersstromen beter te verdelen over het grote beurscomplex is de keuze gemaakt om de beurs in te delen in thema’s in plaats van de oude indeling in deelbeurzen.

Een thema-indeling past meer bij deze tijd, waarin de bezoeker op zoek is naar antwoorden op concrete vragen en geïnspireerd wil worden door nieuwe technieken en oplossingen. Zowel de bezoeker als de exposant krijgen een beter overzicht van de producten, diensten en technieken die gerelateerd zijn aan de verschillende thema’s van de beurs. Wat betekent dit concreet? Een voorbeeld: een toeleverancier die zich richt op de energiesector kan zich nu ook presenteren in de hallen voor ‘energy solutions’. De toeleverancier kan zich dus direct bij zijn afnemersmarkt presenteren en de bezoeker krijgt een totaaloverzicht van alles wat betrekking heeft op het thema waarin hij geïnteresseerd is. De beurs is in 2020 beurs opgebouwd rond zeven thema’s:

  • Future hub
  • Engineered parts and solutions
  • Global business en markets
  • Logistics
  • Automation, motion and drives
  • Energy Solutions
  • Digital ecosystems
Metaalunie zal samen met haar partners ook in 2020 weer een of meerdere paviljoens voor haar leden inrichten op de Hannover Messe. Bent u geïnteresseerd in deelname aan de Hannover Messe of wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Metaalunie op de Hannovermesse, stuur dan een mail aan Hannovermesse@metaalunie.nl. Binnenkort volgt op deze plaats meer informatie over de Hannover Messe 2020.

Achtergrond

Zoals iedere ondernemer weet, is het essentieel om zich goed voor te bereiden om succesvol zaken te kunnen doen in Duitsland. In Metaal en Techniek van september j.l. is een artikel gepubliceerd over InternationaalOndernemen in Duitsland. Daarnaast is een achtergrond-studie gemaakt over de kansenvoor de Nederlandse toeleverindustrie in Duitsland. Interessante artikelen om u goed voor te bereiden bij het zakendoen in Duitsland.