U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Productie industrie bijna 3 procent lager in januari
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in januari 2,9 procent lager dan in januari 2022, maakt het CBS bekend. Dat is de eerste krimp in bijna 2 jaar. Ongeveer 3 van de 5 bedrijfsklassen in de industrie produceerden in januari minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grotere branches noteerde, net als in de voorgaande maanden, de chemische industrie de grootste productiedaling.

De stemming onder ondernemers in de industrie is in januari nauwelijks veranderd. Het vertrouwen ging van 3,6 in januari naar 3,7 in februari. Dat komt doordat ondernemers wat minder negatief waren over hun voorraden gereed product.Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de industrie is in februari verder verbeterd (volgens de IFO-index). Dat komt doordat ze minder negatief waren over hun toekomstige bedrijfssituatie. Ze waren echter ook wat minder positief over hun huidige bedrijfssituatie. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was volgens Destatis in januari 0,9 procent lager dan een jaar eerder.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl