U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Veiligheid in Aanbestedingen (ViA): wat kan beter?
Sinds 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbesteding of contracten; ook wel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) genoemd. Opdrachtgevers hanteren sinds deze datum de Safety Culture Ladder (SCL) om het veiligheidsbewustzijn van bedrijven meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.

De initiatiefnemers zijn benieuwd naar de ervaringen en wat beter kan; daarom wordt ViA nu geëvalueerd. Heeft u met ViA te maken, doe dan mee aan deze evaluatie. Dit kan nog tot eind februari.

> Klik hier en neem deel aan de enquête.

Evaluatie SCL-producten
De komende tijd is er ook een evaluatie van de SCL-producten, de SCL Original, de SCL, de SCL Light en de Approved Self Assessment (ASA). Deze evaluatie wordt uitgevoerd door NEN. Ook voor die evaluatie wordt er een enquête uitgezet. Het doel van deze evaluatie is anders dan het doel van de evaluatie van ViA en de vragen zijn dan ook anders. ViA maakt weliswaar gebruik van de SCL en daarom is het onvermijdelijk dat beide evaluaties (en dus ook de enquête) elkaar raken, maar er is voor gezorgd dat er vrijwel geen overlap is. Aan een ieder wordt dan ook gevraagd om beide enquêtes in te vullen. Binnen enkele weken zal de enquête voor de evaluatie van SCL via diverse kanalen bekendgemaakt worden.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl