U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Overheid moet meer investeren in aantrekkelijker maken techniek
‘Mensen moeten meer kiezen voor techniek, daar moet veel meer in worden geïnvesteerd. Aan de ene kant omdat de aanwas in mijn optiek veel te klein is. En aan de andere kant omdat we nu voor de grootste verbouwing van Nederland staan.’ Aldus Tweede Kamerlid D66 Romke de Jong in Metaal + Techniek, uitgave Koninklijke Metaalunie, van januari.

Volgens het Tweede Kamerlid willen veel ondernemers wel een volgende stap maken en vergroenen en groeien, maar kunnen ze de mensen niet vinden die ze nodig hebben. ‘Voor de overheid betekent dit dat er nog meer moet worden geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van het vak. Maar er moet ook voor gezorgd worden dat we de opleidingsbudgetten voor werkgevers aantrekkelijk maken. Om medewerkers bij te scholen en om te scholen. Er moet volle focus op omscholen komen en op het opleiden van nieuwe medewerkers die we hard nodig hebben’, aldus De Jong in Metaal + Techniek van januari.

> Lees Metaal + Techniek van januari 2023.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl