U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) Metaal en Techniek is op 1 januari 2023 in werking getreden. De RVU is een onderdeel van de afgesloten cao’s voor de Metaal en Techniek en heeft als doel oudere werknemers die zich niet voldoende hebben kunnen voorbereiden op de verhoging van de AOW-leeftijd, de gelegenheid te bieden om eerder te stoppen met werken.

Werknemers kunnen zich zelfstandig (buiten de werkgever om) aanmelden voor de regeling. Om in aanmerking te komen voor de RVU-regeling moeten werknemers aan een aantal voorwaarden voldoen én hun arbeidsovereenkomst opzeggen. De regeling kan daarmee voor u als werkgever dus ook de nodige gevolgen hebben. Voor de uitvoering van de regeling is de Stichting RVU opgericht.

Alle informatie over de RVU staat op www.rvumetaalentechniek.nl. Hier vindt u naast informatie ook het volledige reglement Regeling Vervroegd Uittreden Metaal en Techniek, een overzicht van veel gestelde vragen en de benodigde formulieren voor aanmelding.

Meer informatie Sociaaljuridisch advies, 030-6053344 of sj@metaalunie.nl.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl