U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afgelopen vrijdag is voor de zevende keer de Dag van de Ondernemer gevierd. Deze dag, altijd op de derde vrijdag van november, is in het leven geroepen door MKB-Nederland om ondernemerschap extra aandacht te geven. Het is een ode aan de ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. Maar ze zorgen ook voor sociale cohesie in lokale gemeenschappen.

Uiteraard heeft Koninklijke Metaalunie ook haar leden, de meer dan 15.000 mkb-maakbedrijven, met allerlei activiteiten in het zonnetje gezet. Het was dan ook een feestelijke dag waarop ondernemerschap is ‘gevierd’. Bewindspersonen (waaronder EZ-minister ‎Micky Adriaansens, Kamerleden, Europarlementariërs, Commissarissen der Koning, gemeenteraadsleden, etc.) bezochten in de verschillende Metaaluniedistricten bedrijven uit onze achterban. Ze werden hartelijk ontvangen door de ondernemers en maakten kennis met prachtige bedrijven waar elke dag weer aan de toekomst van Nederland wordt gewerkt.

Ook onze voorzitter Fried Kaanen deed een duit in het zakje. Hij werd op BNR uitgebreid geïnterviewd en maakte zich sterk voor ondernemerschap en mkb-bedrijven. Fried heeft zelf ook twee bedrijven bezocht om ze namens Metaalunie te bedanken voor hun ondernemerschap.

In een tijd dat veel ondernemers het moeilijk hebben, in met name het mkb, is respect en dankbaarheid voor het lef en doorzettingsvermogen dat ze hebben meer dan gerechtigd. Want meer dan 90% van alle bedrijven in Nederland is een mkb-bedrijf. Dat moeten we koesteren en waarderen. Op deze Dag van de Ondernemer is daarom extra aandacht gevraagd voor de specifieke uitdagingen waar mkb-maakbedrijven mee kampen op thema’s als de arbeidsmarkt, energietransitie en nieuwe technologie. Het is goed om één op één hierover met bestuurders te praten en in praktijk te laten zien waar alle uitdagingen zich afspelen.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ondernemers bedankt!

Adriaan Vonk, directeur Metaalunie
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Ondernemers bedankt!

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl