U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Tweede Kamerlid El Yassini: ‘Overheid is net een mammoettanker’
‘Bij de groep zij-instromers in het mbo-onderwijs die 27, 40 of zelfs boven de 50 zijn en al een carrière achter de rug hebben, moet je je afvragen of ze weer terug moeten naar de schoolbanken om Nederlands, rekenen en goed burgerschap te leren. Daar liggen kansen op het vlak van de duur van de opleiding, het beroepsgedeelte van het kwalificatiedossier, het rekenen en het burgerschap.’ Dit zegt VVD Tweede Kamerlid Zohair El Yassini in Metaal + Techniek van november, uitgave Koninklijke Metaalunie. Volgens hem maakt de wet educatie beroepsonderwijs nu nog geen onderscheid tussen een 16-jarige of een 36-jarige. ‘En wetten pas je niet zomaar aan. De overheid is soms een mammoettanker die je met je blote handen, terwijl je in zee dobbert, van koers probeert te veranderen.’

El Yassini zegt verder over de Subsidieregeling Praktijkleren dat de verlenging ervan door OCW-minister Dijkgraaf met een jaar onvoldoende is. ‘Ik verwacht een veel vastere vorm. Onzekerheid is killing voor ondernemers. Een ondernemer die een bbl’er met een driejarige opleiding een leerwerkplek aanbiedt, wil niet de onzekerheid of de regeling na een jaar wel of niet doorgaat. Alle ondernemers kunnen ervan uitgaan dat ik keihard blijf strijden voor continuïteit van de regeling’, aldus het VVD Tweede Kamerlid in M+T.

> LEES METAAL + TECHNIEK VAN NOVEMBER
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Ondernemers bedankt!

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl