U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Eerst een MKB-vriendelijk DSO en dan pas de Omgevingswet

Koninklijke Metaalunie vraagt de Tweede en Eerste Kamer dat er eerst een mkb-vriendelijk Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) moet zijn voordat de Omgevingswet kan worden ingevoerd.

Onlangs is de invoering van de Omgevingswet uitgesteld (was gepland op 1 januari a.s.) omdat het DSO onvoldoende gereed is, terwijl het DSO een onmisbaar onderdeel is voor de invoering van de Omgevingswet. Al vanaf 2016 maakt Metaalunie samen met collega mkb-branches duidelijk aan het verantwoordelijk ministerie en de politiek dat de Omgevingswet niet ingevoerd moet worden voordat er sprake is van een mkb-vriendelijk DSO. Uit diverse DSO-pilots blijkt dat het DSO dat nog alles behalve is.

Om te vermijden dat het ‘opleveringsfeestje van de nieuwe wetgeving toch belangrijker is dan de kwaliteit van de wetgeving (in dit geval kwaliteit van het DSO)’ heeft Metaalunie tezamen met 16 collega mkb-branches een zogenaamde Position Paper gestuurd naar de Tweede en Eerste Kamer. Samen met de mkb-collega’s zullen we dit de komende tijd stevig blijven bewaken. Dit, om daarmee bij de invoering van de Omgevingswet onnodige invoeringstijd, kosten, risico’s en frustratie te vermijden voor alle bij de betrokken branches aangesloten leden.

> Lees het ‘Position Paper MKB-bedrijfsleven stand van zaken Omgevingswet/DSO’.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl