U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Omgevingswet uitgesteld, maar voorbereiden blijft belangrijk
Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge heeft vrijdag 14 oktober 2022 laten weten de Omgevingswet niet in te voeren op 1 januari 2023, maar dit uit te stellen tot 1 juli 2023. Dit in verband met het niet volledig en niet goed getest zijn van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), dat onmisbaar is voor invoering van de Omgevingswet.

Het DSO moet onder de Omgevingswet worden geraadpleegd om te weten te komen wat de algemene milieu- en brandveiligheidsregels zijn die moeten worden nageleefd en welke regels gelden op het eigen bedrijfsperceel en in de omgeving. Daarnaast moeten via dit stelsel meldingen en vergunningaanvragen worden gedaan. Het DSO vervangt de nu bekende hulpmiddelen waaronder ‘AIM’, ‘OLO’ en ‘www.ruimtelijkeplannen.nl’. Het is dus essentieel dat dit DSO goed werkt.
Ondanks de uitgestelde inwerkingtreding blijft het van belang dat u zich op de Omgevingswet voorbereidt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In ons artikel op de website leest u meer over de belangrijke aandachtspunten. Meer algemene informatie over de Omgevingswet- en DSO-lobby van de Metaalunie vindt u hier.

Vragen of meer informatie
Mocht u nog vragen hebben of wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met een adviseur bestuursrecht via bj@metaalunie.nl of 030 - 605 33 44.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl