U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De Oekraïnecrisis zal ook voelbaar zijn als u niet direct zaken doet in Oekraïne en Rusland. Zo zullen de energieprijzen naar verwachting verder stijgen. Ook het vinden van alternatieve leveringen van grondstoffen die nu uit Oekraïne en Rusland komen, zullen de prijs ervan verder doen stijgen. Leden benaderen ons regelmatig met de vraag hoe zij met de sterk stijgende (staal)prijzen en de schaarste van materialen en grondstoffen om moeten gaan.

We willen benadrukken dat de ontstane situatie erg uitzonderlijk is en veel partijen problemen ervaren met de stijgende prijzen en de inkoop of levering van schaarse materialen en grondstoffen. Vanwege die uitzonderlijke situatie is het in de eerste plaats raadzaam om samen met uw contractspartij naar een redelijke oplossing te zoeken. Mocht dit niet lukken, dan kunnen partijen altijd nog terugvallen op de juridische inhoud en uitleg van de overeenkomst. Gezien de uitzonderlijkheid van de situatie laat de juridische uitkomst zich in veel gevallen echter moeilijk voorspellen. > Lees ons uitgebreide juridische advies.

Voor het indexeren van verkoopprijzen adviseert Metaalunie een index te hanteren die de kostprijs van een product of dienst zo goed mogelijk benadert. > Lees meer hierover.

Er zijn onlangs webinars geweest die inzicht en informatie gaven over de ontwikkelingen rond grondstoffen en hoe hiermee om te gaan. Bekijk de presentaties.

Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

In slechte tijden goede daden


Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl