U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Hilde Palland (CDA): ‘Meer aandacht voor familiebedrijven’
Volgens Tweede Kamerlid CDA Hilde Palland is er veel aandacht in Den Haag voor starters, techbedrijven en zzp’ers, maar te weinig voor familiebedrijven. En dat moet veranderen zegt ze in Metaal + Techniek van juli/augustus, uitgave Koninklijke Metaalunie. ‘Familiebedrijven zijn de backbone van onze economie en ook hoe je de economie graag zou willen zien. Ze zijn vaak heel betrokken, gericht op continuïteit, duurzaamheid en het doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie, dus niet gericht op winst op korte termijn.’

‘Bij familiebedrijven werkt het vaak net iets anders dan in niet-familiebedrijven. Familiebedrijven komen over het algemeen gemakkelijker door een crisis heen. De loyaliteit van zowel de ondernemers als het personeel is groot. De eigenaren zijn ook eerder genegen genoegen te nemen met minder en leggen zelf geld in om een moeilijke periode door te komen. Met natuurlijk een financieel stabielere basis als uitgangspunt. Familiebedrijven hebben ook een grotere betrokkenheid bij de gemeenschap. Dat zijn ook de sponsoren van het lokale verenigingsleven, de Sinterklaasintocht en dergelijke. Dat is ook zo mooi: dat ze daarmee een gemeenschap op de been houdt’, aldus Palland in Metaal + Techniek.

> Lees de laatste editie van M+T.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

In slechte tijden goede daden


Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl