U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Producenten industrie iets positiever in juli
In juli 2022 was de stemming onder ondernemers in de industrie iets positiever. Het vertrouwen ging van 8,1 in juni naar 8,4 in juli, aldus het CBS. Dat komt doordat het oordeel over de voorraden eindproduct verbeterde. Het producentenvertrouwen lag ruim boven het langjarige gemiddelde van 1,0.
Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in november 2021 de hoogste waarde (12,7). In april 2020 werd de laagste waarde (-28,7) genoteerd.Oordeel over voorraden verbetert

De ondernemers in de industrie waren positiever over de voorraden gereed product dan een maand eerder. Hun oordeel over de verwachte bedrijvigheid bleef gelijk, terwijl ze over hun orderportefeuille wat minder positief waren dan in juni.

Alle deelindicatoren van het producentenvertrouwen zijn positief. Het aantal ondernemers dat verwacht dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen was groter dan het aantal ondernemers dat een afname van de productie voorziet. Het aantal ondernemers dat de orderpositie groot acht had de overhand op het aantal ondernemers dat de orderportefeuille te klein vindt, gelet op de tijd van het jaar. Het aantal ondernemers dat de voorraad eindproduct als te klein beschouwt was iets groter dan het aantal dat de voorraden te groot vindt.

Ondernemers in elektrotechnische en machine-industrie het meest positief
De producenten van de elektrotechnische en machine-industrie waren opnieuw het meest positief. Net als in de aardolie- en chemische industrie en in de metaalindustrie waren ze ook positiever dan een maand eerder. In de overige branches waren ondernemers minder positief dan in juni.

> Lees ook het nieuwsbericht over de Metaalunie barometer van Q2.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Een vacature is geen sinecure

Lees meer.