U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Op het Smart Industry Jaarevent heeft minister van Economische Zaken Micky Adriaansens een samenwerkingsovereenkomst getekend met vijf zogeheten Nederlandse European Digital Innovation Hubs (EDIH’s). De EDIH’s gaan vanaf het vierde kwartaal van 2022 aan de slag om (mkb)bedrijven in een groot aantal economische sectoren te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun bedrijfsvoering.

De komende drie jaar worden ongeveer 3500 bedrijven en 200 000 mensen ondersteund bij het toepassen van nieuwe digitale technologieën
Digitalisering is de spil van de innovatiestrategie van het bedrijfsleven. De inzet van technologieën zoals AI, het Internet of Things, of 3D-printen zijn steeds vaker de norm. Waar grote bedrijven hierin stevig investeren, is dit voor de mkb-maakbedrijven lastiger. De Europese Unie heeft daarom een Europees netwerk opgericht, dat bedrijven helpt met het ontdekken en testen van digitale technologieën, het opdoen van digitale vaardigheden en het helpen verkrijgen van financiering om deze technologieën te implementeren. In Nederland is ervoor gekozen om vijf van deze ‘European Digital Innovation Hubs’ op te richten.

Regionaal georganiseerd

De EDIH’s maken gebruik van bestaande structuren en bouwen verder op de Smart Industry Hubs, die voortkomen uit het landelijke Programma Smart Industry, zoals BOOST Smart Industry in Oost-Nederland. De EDIH’s zijn gericht op implementatie en toepassing, niet op ontwikkeling van digitale technologieën. Dat past beter bij mkb-maakbedrijven. Het is regionaal georganiseerd en daardoor dichtbij, op maat en schaal van en voor mkb-maakbedrijven.
Voor Oost-Nederland gaat EDIH BOOST Robotics EastNL zich richten op producerende bedrijven in het MKB, agrifood en medtech. Als bedrijven vertrouwd raken met de nieuwe generatie digitaliseringsmogelijkheden, kunnen zij deze toepassen in hun eigen organisatie, producten en diensten. De vraag van bedrijven staat daarin centraal. Zij moeten sneller en beter toegang krijgen tot fieldlabs en skillslabs, testfaciliteiten en financierings- en internationaliseringsmogelijkheden. Overijssel en Gelderland zijn trots op hun maakbedrijven en zien een mooie toekomst voor deze bedrijven, omdat zij mede kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in de voedselvoorziening en gezondheid.

Stappen zetten in digitalisering is noodzakelijk, want andere Europese landen en de wereldeconomie staan ook niet stil. De provincies Overijssel en Gelderland hebben, samen met 16 consortiumpartners, subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De EDIH’s gaan vanaf het vierde kwartaal van 2022 aan de slag om (mkb)bedrijven in een groot aantal economische sectoren te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun bedrijfsvoering. De komende drie jaar worden ongeveer 3500 bedrijven en 200 000 mensen ondersteund bij het toepassen van nieuwe digitale technologieën.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Een vacature is geen sinecure

Lees meer.