U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Corona: Handreiking maakt veilig doorwerken mogelijk
Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt op en met de zomervakanties voor de deur, is de verwachting dat dit nog verder toeneemt. Naleving van de basisregels zoals thuiswerken bij klachten, goed ventileren, is (weer) belangrijk en actueel. Praktische maatregelen die bedrijven kunnen nemen om het ziekteverzuim door corona zoveel mogelijk te beperken, zijn terug te vinden in het stappenplan dat Koninklijke Metaalunie en FME voor hun lidbedrijven al in 2020 opgesteld hebben. Daarmee worden vragen over de implementatie van (eventueel komende) RIVM-maatregelen beantwoord. Daarnaast is er een aantal checklists ontwikkeld, waarin de RIVM-richtlijnen zijn omgezet naar een praktische uitwerking voor bedrijven.

De maatregelen die de overheid wellicht weer gaat instellen bij een verder oplopend aantal coronabesmettingen bieden bescherming, maar kunnen het in een aantal gevallen ingewikkelder maken om operationele werkzaamheden uit te voeren. De handreiking vertaalt als het ware de maatregelen naar de werkvloer waarbij de RIVM-regels nog steeds uitgangspunt zijn.

> Bekijk de handreiking en bijbehorende checklists.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

15000 mijlpalen

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl