U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Productie industrie groeit met bijna 14 procent in april
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 13,7 procent hoger dan in april 2021, maakt het CBS bekend. Een maand eerder kwam de groei uit op 7,6 procent. De productie ligt op een historisch hoog niveau.

Ruim de helft van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in april meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grotere branches realiseerde de machine-industrie met 64,5 procent opnieuw de grootste groei. De productie van de transportmiddelenindustrie kromp opnieuw, in april met circa 1 procent wel minder sterk dan in de voorgaande maanden.In april 2022 lag de productie op het hoogste niveau ooit. In mei 2022 was de stemming onder ondernemers in de industrie minder positief. Het oordeel over de verwachte bedrijvigheid en de voorraden gereed product verslechterde.

Duitsland
Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Duitse producenten waren in mei positiever dan in april (volgens de IFO-index). Ze waren minder pessimistisch over de verwachte bedrijvigheid en ook wat positiever over de huidige bedrijvigheid. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie kromp volgens Destatis in april met bijna 3 procent in vergelijking met een jaar eerder.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

15000 mijlpalen

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl