U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Gemeente Amsterdam investeert in gratis omscholing voor banen in bouw en techniek
In de regio Groot-Amsterdam zijn op dit moment meer dan zevenduizend vacatures in de bouw, installatietechniek, infrastructuur en metaal. Om vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen werkt de gemeente samen met werkgevers, brancheorganisaties en opleiders om mensen in deze sectoren snel aan het werk te helpen. Amsterdammers die op zoek zijn naar een baan of van baan willen wisselen kunnen vanaf deze week gebruik maken van gratis omscholingstrajecten. Ook organiseert de gemeente oriëntatiedagen en is er de speciale website 'Baan met een toekomst' met meer informatie.

‘Amsterdam doet het maar wel even en ze pakken het zeer voortvarend aan’, vindt Monique van der Voort, Regiosecretaris Noordwest van Koninklijke Metaalunie. ‘Het initiatief bestrijkt de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam dus dat is naast Amsterdam ook Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Landsmeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Meer dan 420 Metaalunie lidbedrijven zijn hierbij direct of indirect betrokken.’

Doelstellingen klimaatakkoord
Het vervullen van de vacatures in de bouw, infrastructuur en techniek draagt bij aan de doelstelling om de stad sneller te verduurzamen. In 2050 wil Amsterdam alleen schone energie gebruiken, woningen isoleren, zoveel mogelijk daken voorzien van zonnepanelen en volledig zijn overgestapt naar uitstootvrij vervoer.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

15000 mijlpalen

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl