U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Geen premie-inhouding reparatie derde WW-jaar (SWWM)
Vanaf 1 juli 2022 tot en met december 2024 hoeven werknemers in de Metaal & Techniek geen premie (0,2% van het brutoloon) te betalen voor de regeling ‘reparatie van het derde jaar WW’. Hun rechten blijven wel gewoon van kracht.

Reparatie derde WW-jaar
Cao-partijen hebben in 2019 afspraken gemaakt over ‘reparatie van het derde WW-jaar', zodat werknemers ook over het derde WW-jaar een WW-uitkering ontvangen. Voor deze regeling betalen werknemers een bijdrage van 0,2% van hun brutoloon. De werkgever houdt dit maandelijks in op het loon. Omdat de werkloosheid extreem laag is, is het verantwoord dat er tijdelijk geen premie wordt ingelegd. Door cao-partijen is de bijdrage SWWM daarom voor de periode 1 juli 2022 tot en met 31 december 2024 op 0% vastgesteld.

In uw loonadministratie dient u dus de inhouding van 0,2% van het brutoloon in de periode 1 juli 2022 tot en met december 2024 stop te zetten.

Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

15000 mijlpalen

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl