U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Hawre Rahimi (VVD) over regeldruk: ‘Ook oude regels toetsen’
‘Het zijn goedbedoelde regels ter bescherming van werknemers, maar ondernemers worden er stapelgek van. Ik pleit voor afschaffing van dit soort regels.’ Aldus Tweede Kamerlid VVD Hawre Rahimi over sommige arboregels die volgens hem ‘voor veel ellende zorgen bij ondernemers’. In het interview in Metaal + Techniek van april (uitgave Koninklijke Metaalunie) noemt hij als voorbeeld het verplicht jaarlijks keuren van apparaten.

‘Veiligheid is goed; daar ben ik ook voor. Daar was ik ook voor toen ik ondernemer was. Maar ik hoor dat de kosten hiervan echt de pan uit rijzen. Zo is het vaak zelfs goedkoper om een stofzuiger, een boormachine, een vleessnijmachine of noem het maar op, nieuw te kopen dan om deze een keer per jaar te laten keuren. Dat is, buiten dat dat ook geld kost, ook niet echt heel erg duurzaam of circulair.

De vraag of hij vindt dat de MKB-toets dus niet goed werkt, beantwoordt hij met de wedervraag ‘Wie toetst de oude regels?’ Om vervolgens zelf het antwoord te geven; ‘Niemand! Ik heb dus nu bij de minister gepleit ook oude regels te toetsen. De ATR (Adviescollege Toetsing Regeldruk -red.) heeft wel de mogelijkheid iets te doen aan oude regels, maar de focus ligt er niet op. Dat moet veranderen. Het ATR zou hier ook een rol in kunnen hebben.’

> Lees M+T april


Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Waar een wil is ...

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl