U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Hybride techniekopleider                                                
Voor werkgever

Help mee de vakmensen van de toekomst op te leiden
Als werkgever heb je veel baat bij goede techniekopleiders binnen je eigen organisatie. Zij enthousiasmeren talent, leiden toekomstige medewerkers op en brengen kennis van de nieuwste technieken mee. Door je medewerkers in te zetten als hybride techniekopleider leren zij hun kennis overdragen vanaf de werkvloer. Dit biedt ruimte voor hun professionele ontwikkeling, maakt hun werk afwisselend en geeft een impuls aan het ontwikkelklimaat binnen jouw bedrijf.


Hybride techniekopleiders combineren hun baan met zo nu en dan lesgeven op school of binnen het bedrijf, of uitleg geven op open dagen. Zo is deze medewerker niet alleen ambassadeur voor de techniek, maar ook voor het bedrijf. Hij of zij heeft contacten met scholen in de regio’s, haalt nieuwe kennis voor het bedrijf binnen en kan zelf lesmateriaal ontwikkelen en trainingen verzorgen.   

Aanpak en investering
In de cursus hybride techniekopleider leren medewerkers hoe ze hun kennis en ervaring over kunnen brengen op anderen. Ze leren dat op een praktische manier van ervaren docenten. In september 2022 start Fontys Hogeschool weer een nieuwe cursus. In een periode van 10 maanden zijn er circa 16 tot 18 scholingsdagen in de namiddag en avond op de locatie van ROC Tilburg. Daarnaast lopen de deelnemers minimaal 80 uur stage bij een ROC en/of vmbo-school. De technische O&O fondsen vergoeden de meeste opleidingskosten voor het behalen van je diploma. De stagemomenten vinden plaats op een stageschool naar keuze, afhankelijk van locatie, beschikbaarheid en matching.

“Het is belangrijk om te investeren in ontwikkeling van talent zodat we samen meer slagkracht krijgen.”

Wat heb je er als werkgever aan?

  • Je stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van de betrokken medewerker.
  • Je geeft een impuls aan het opleidingsklimaat binnen jouw organisatie. 
  • Je haalt nieuwe en andersoortige kennis in jouw bedrijf.
  • Je realiseert een directe link met het netwerk van potentiële toekomstige vakmensen (de leerlingen) en het beroepsonderwijs.
  • Je krijgt binnen jouw organisatie (mogelijk) een gekwalificeerde praktijkbegeleider.
  • Mogelijk kun je gebruik maken van een opleidingsvergoeding voor de deelnemer.

Wat heeft de medewerker eraan?

Heb je interesse?
Neem deel aan de online voorlichting op 20 april 19:00 – 20:00 uur. Meld je aan via www.techniekcoalitiebrabant.nl/hybride-techniekopleider/

 

 

 

Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Ondernemers bedankt!

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl