U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Op 16 maart is het zover, de gemeenteraadsverkiezingen. Een goed moment om ook onze mooie , mkb-maakbedrijven onder de aandacht te brengen bij gemeenteraden.

Want, als ik me nu rechtstreeks richt tot al die zittende en wellicht nog te verkiezen gemeenteraadsleden en wethouders; wie van jullie kennen onze sector? Zijn jullie wel eens in een van onze maakbedrijven over de vloer geweest? Weten jullie dat er op jullie eigen bedrijventerreinen, in al die, voor jullie, onbekende bedrijfshallen, prachtige producten gemaakt worden voor de high tech, de automotive, de voedingsindustrie, de medische industrie of andere markten? En dat onze sector zorgt voor hele stabiele werkgelegenheid (bijna 80% vaste banen!)?

In de lokale politiek zijn woningen en het centrum zichtbaarder dan de bedrijventerreinen. Weten jullie dat bedrijventerreinen in Nederland gemiddeld goed zijn voor 30% van alle banen terwijl ze maar 2% van het grondoppervlak in gebruik hebben? Metaalunie ziet regelmatig dat woningen zo dicht tegen de bedrijventerreinen aan worden gebouwd dat onze leden bij uitbreidingen tegen problemen aanlopen. Dit is een van de voorbeelden uit het Metaalunie-manifest voor de verkiezingen, waarin onze sector concreet in beeld is gebracht. Samen met onze voornaamste uitdagingen, waar de gemeente invloed op heeft. Zoals het belang van bedrijventerreinen. Geef de maakindustrie voldoende ruimte en flexibiliteit om te ondernemen ook in de toekomst!

En, een gouden tip tot slot: Neem zelf eens een kijkje achter een van onze bedrijfspoorten, wij nodigen u uit voor een werkbezoek. Geïnteresseerd om zelf een van onze leden te bezoeken? Laat het me weten!

Anke Meuffels / Regiosecretaris Metaalunie district Limburg en Zuid-Oost
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Ondernemers bedankt!

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl