U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Kennis en kennissen

Op 14/15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Eerst wordt de gemeenteraad gevormd, daarna wordt er een coalitieakkoord gemaakt en wordt het college van Burgemeester en Wethouders, geïnstalleerd.

Het zal niemand ontgaan zijn dat wonen, stikstof, energie en scholing dé thema’s zijn waar het om draait. Hoe de uitslag ook is, iedereen in de gemeente krijgt er mee te maken. In bijna iedere gemeente is de woningdruk hoog. Uitbreiden is met de schaarse ruimte slechts beperkt mogelijk.

Met de snelheid van de procedures die we in Nederland kennen wéét iedere nieuwbakken wethouder dat, als hij tegen de volgende verkiezingstijd klinkende resultaten wil kunnen laten zien, hij snel moet handelen. Al snel gaat dan de blik naar bedrijventerreinen of naar stukken grond die tussen woonkern en bedrijventerrein liggen. Die lijkt tóch braak te liggen, dus snel handelen en iedereen zal blij zijn met deze daadkrachtige wethouder die van áánpakken weet. Toch?

Voorbereidingen worden getroffen op het gemeentehuis, beslissingen vallen uiteindelijk in de Gemeenteraad. Die beslissingen kunnen leiden tot inperking van uw mogelijkheden als bedrijf. De zogenaamde milieucontouren worden wat strakker getrokken of zelfs in één moeite aangepast bij de wijziging van de bestemmingsplannen. Wat u eerst nog mocht, mag dadelijk niet meer.

Maar kent u de raadsleden die de besluiten nemen en, bovenal, kennen zij u? Weten de raadsleden wat uw bijdrage aan de samenleving is aan werkgelegenheid, sponsoring van de lokale vereniging en de bestedingen van u en uw medewerkers bij de supermarkt, de slager en de bakker?

Mkb-maakbedrijven zijn bij uitstek de bedrijven die bijdragen aan en cruciaal zijn voor een innovatief en krachtig economisch klimaat in de gemeente. Met het koppelen van de innovatiekracht van individuele bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties wordt de verdubbelaar ingezet. Kennis delen = kennis vermenigvuldigen.
Om ervoor te zorgen dat raadsleden uw belangen meenemen, moeten ze u kennen. Zorg daar dus voor en, nog belangrijker, dat ze u opzoeken als er iets op til staat wat uw bedrijf zal raken. Pas dan weet u dat uw belangen meegenomen worden in de afwegingen die leiden tot een besluit.

Margriet Bouma, regiosecretaris district Oost Metaalunie

> Lees meer over de standpunten van Metaalunie op Metaalunie.nl/Verkiezingen.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

In slechte tijden goede daden


Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl