U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ultimate Beneficial Owners (UBO)
Al eerder hebben wij u geïnformeerd, over de verplichting van veel organisaties om voor 27 maart 2022 hun UBO’s in te schrijven in een nieuw register. Die datum komt snel dichterbij en met dit bericht willen wij u nogmaals op deze verplichting wijzen.

Als opfrisser nog een korte uitleg van wat een UBO nu precies is, en wat dit betekent voor uw bedrijf.

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. Dit zijn personen die (mede) bepalen welke beslissingen er binnen de organisatie worden genomen, bijvoorbeeld omdat ze een groot deel van de aandelen bezitten. Door middel van Europese regelgeving moet het eenvoudiger zijn om te achterhalen wie er aan de touwtjes trekt bij organisaties die in Nederland zijn opgericht, om zo criminaliteit zoals witwassen en fraude te voorkomen.

Gevolg van deze regelgeving is dat voor 27 maart a.s. UBO’s van onder andere nv’s en bv’s ingeschreven moeten worden in het UBO-register. Eenmanszaken hebben geen registratieplicht. Voldoet u niet of niet tijdig aan deze verplichting, dan dreigt onder meer een boete die kan oplopen tot een bedrag van € 21.750,=.

Een extra reden dus om uw Ubo’s snel in te schrijven en dat kan via de website van de Kamer van Koophandel (KvK) (www.kvk.nl/ubo).

De KvK is heeft inmiddels, sinds het register ter beschikking kwam op 27 september 2020, een ruime ervaring met UBO inschrijvingen, en is daarnaast bovendien uiteindelijk ook de organisatie die uw inschrijving moet beoordelen.

Loopt u daarom bij uw aangifte aan tegen problemen of heeft u vragen, dan adviseren wij u om telefonisch contact op te nemen met de KvK (KvK Ubo-lijn: 088 585 4585), of door de veel gestelde vragen te raadplegen op de site van de KvK.


Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

15000 mijlpalen

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl