U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
ING Bank: Technologische industrie groeit sterk

  • De technologische industrie groeit in 2022 sterker dan de totale industriesector.
  • Binnen deze deelsector groeit de automotive in 2022 het hardst, vooral vanwege de grotere teruggang in 2020 en de productiebeperkingen in 2021.
  • De metaalproductenindustrie groeit in 2022 net als in 2021 naar verwachting sterker dan in de vijf jaren voorafgaand aan de coronacrisis.
  • Zowel de binnen- als buitenlandse vraag zorgen voor stevige orderposities.
  • Materiaalschaarste en in het bijzonder chiptekorten vormen het grootste neerwaartse risico.
5% productiegroei in 2022
Van de drie grote industrietakken laat de technologische industrie in 2022 naar verwachting weer de grootste productiegroei zien. De onzekerheid rond corona is weliswaar groot, maar de normaal gesproken afnemende invloed van de pandemie, het geleidelijke herstel van de Europese auto-industrie en de doorgaande groei van de halfgeleidersector en machinebouw maken de vooruitzichten voor 2022 rooskleurig. De groeiende investeringen en voortgaande digitalisering en elektrificatie zorgen daarbij voor groeiperspectief. Vooral hightech-producenten (uit de elektrotechnische-, apparaten- en machine-industrie), maar ook toeleveranciers van kunststof- en metalen onderdelen, elektronische componenten en andere halffabricaten profiteren hiervan.

Metaalbewerkers varen wel bij groeiende machinevraag
De metaalproductenindustrie groeit in 2022 net als in 2021 naar verwachting sterker dan in de vijf jaren voorafgaand aan de coronacrisis, toen de gemiddelde productiegroei op nul uitkwam. Zij vaart wel bij haar positie als belangrijke toeleverancier aan de machine-industrie. Verder werkt in 2022 bij metaalbewerkers, net als bij kunststofproducenten, de verwachte groei van de bouw en automotive gunstig door. Na een zwaar 2020 en 2021 is de automotive in 2022 vermoedelijk de sterkst groeiende technologische industrietak, maar dit segment moet dan ook van ver komen.

> Lees het hele bericht: Technologische industrie groeit sterk.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Een vacature is geen sinecure

Lees meer.