U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ondanks het feit dat men in het VK (Engeland, Schotland en Wales) per 1 januari 2021 de UKCA productmarkering hanteert, geldt óók 2022 nog als overgangsjaar. In dit jaar mag CE markering in de meeste gevallen nog gehanteerd worden. Wees erop bedacht dat indien het VK de productregelgeving wijzigt ten opzichte van de Europese productregelgeving, en deze vóór eind 2022 zal worden bekrachtigd, de CE-markering voor desbetreffende producten niet meer zal worden erkend.

In verband met de verlenging van de overgangsperiode met een extra jaar, is het advies om uw producten / machines tot eind 2022 van CE markering te blijven voorzien, eventueel gecombineerd met de UKCA markering. Bereid u in 2022 verder voor op de definitieve ingang van de Britse productregelgeving per 2023, waarna CE-markering niet meer binnen het VK zal worden erkend (wellicht met uitzondering van medische apparatuur).

Misschien interessant voor u