U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Om het aantal contacten tot een minimum te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. Het kabinet ziet dat dit grote gevolgen heeft voor ondernemers en werkenden en daarom keert de loonsubsidie NOW terug.

NOW 5
Ondernemers die tenminste 20 procent omzetverlies hebben door de coronamaatregelen kunnen voor de maanden november en december de NOW 5 aanvragen. Met deze regeling kunnen ze hun personeel doorbetalen en medewerkers behouden. De NOW 5 vergoedt net als de eerdere regelingen ook de salarissen van medewerkers met een flexibel contract.

De NOW 5 kent grotendeels dezelfde voorwaarden als NOW 4. Zo is het vergoedingstarief opnieuw 85 procent. De referentiemaand voor de loonsom is september 2021. Het streven is dat werkgevers nog in december een subsidieaanvraag kunnen doen. Startende ondernemers die uiterlijk 30 september 2021 zijn begonnen kunnen een voorschot aanvragen voor de NOW 5-subsidie. Voor de NOW 5 is circa 1,5 miljard euro gereserveerd.

Zevende aanvraagperiode NOW
U kunt de tegemoetkoming voor de periode november en december 2021
aanvragen vanaf 13 december 2021 tot en met 31 januari 2022.
Voor meer informatie: https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/zevende-aanvraagperiode-now/index.aspx

Achtste aanvraagperiode NOW
Tegemoetkoming voor de periode: januari, februari en maart 2022
Aanvragen voorschot: 14 februari tot en met 13 april 2022
Aanvragen definitieve berekening: 3 oktober 2022 tot en met 2 juni 2023

Voor meer informatie: https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/achtste-aanvraagperiode-now/index.aspx

Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl