U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ook dit jaar was de derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. Een initiatief van MKB-Nederland, waar Metaalunie zich elk jaar van harte bij aansluit. Het is een dag waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.

En als je voor de zesde keer iets met succes organiseert dan kun je gerust spreken van een goede traditie. Het is een feestelijke dag waarop ondernemerschap wordt ‘gevierd’. Branches, bewindspersonen, Kamerleden, Europarlementariërs, Commissarissen der Koning, gemeenten en klanten gaven een dikke pluim en spreken hun bewondering uit voor al die hardwerkende ondernemers in Nederland. Dat piekt dan weliswaar op een bijzondere vrijdag, maar eigenlijk kunnen we elke dag wel onze bewondering uitspreken over de ondernemers. Want dat zij ondanks alle hobbels, zeker die van de laatste anderhalf jaar, door zijn gegaan met het runnen van een bedrijf is een groot lichtpunt in deze tijd.

Er zijn momenteel veel onzekerheden in onze samenleving. Door de zich maar voortslepende coronapandemie maken veel mensen zich zorgen. Zorgen om hun eigen gezondheid en die van hun naasten. Maar ook zorgen vanwege de sociale onrust in de samenleving en een toenemende polarisatie. Maar alleen al het feit dat nog steeds tienduizenden mensen dagelijks hun boterham verdienen bij al die mooie mkb-maakbedrijven die we vrijdag in het zonnetje hebben gezet, geeft een bepaalde houvast en zekerheid. En dat hebben we juist nu zo hard nodig. En dat mag weleens extra onderstreept worden. En dat hebben we gedaan! Van Limburg tot Groningen en van Zeeland en tot Noord-Holland en in alle provincies daartussen. Van bezoekjes aan bijvoorbeeld een landbouwmachineproducent in het Friese Ferwert, bij een metaaldraaierij in Beilen en een lasbedrijf in Maastricht. En met gesprekken over de uitdagingen die de maakindustrie kent met politici en bestuurders bij een metaalbewerkingsbedrijf in Hardenberg of tijdens een havensafari door het havengebied van Amsterdam en Zaandam. Het is goed te zien dat in een optimistische sfeer, kijkend naar de toekomst in oplossingsgerichte dialoog ondernemers lichtpunten zijn in deze donkere dagen.

Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Lichtpunten

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl