U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Onverstandig om alles ‘van ver’ te blijven halen
‘De coronacrisis heeft ons aan het denken gezet of het verstandig is alles van ver te halen. Milieuaspecten spelen daar ook een sterke rol in. Export zullen we houden, want daar verdienen we aan. Maar in Azië alles maar produceren voor de rest van de wereld, is onhoudbaar.’ Aldus Bert Jaarsma, de op 1 oktober jl. teruggetreden directeur Organisatie van Koninklijke Metaalunie in zijn afscheidsinterview in Metaal + Techniek van november.

Bij een afscheid hoort een terugblik. Op een loopbaan die ruim 21 jaar geleden begon bij een werkgeversorganisatie waarvan de leden niet hadden kunnen bedenken dat ze op hun pad te maken zouden krijgen met een diepe economische crisis, veroorzaakt door banken, laat staan eentje veroorzaakt door een wereldwijde pandemie. Toch is het eerste antwoord op de vraag wat er allemaal veranderd is in al die jaren ‘weinig’. Met een toelichting beter te plaatsen. ‘Ontwikkelingen in de sector gaan geleidelijk en de thema’s die nu spelen, speelden toen ook al, zoals de krapte op de arbeidsmarkt, regeldruk en schommelende economische ontwikkelingen.’

Jaarsma zegt in het interview dat het MKB-metaal een grote familie vormt in Nederland. ‘Het directe contact met de mensen waarvoor je aan het werk bent en het feit dat je met elkaar de vereniging vormt, heeft mij het meeste plezier gedaan en schept een warme band.’

> Lees het hele interview in Metaal + Techniek, november 2021.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Lichtpunten

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl