U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Wet DBA: geldigheidsduur verstreken
In verband met de wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelatie) heeft Metaalunie een aantal jaar geleden verschillende overeenkomsten door de Belastingdienst laten goedkeuren. De geldigheidsduur van vrijwel al deze overeenkomsten is verlopen. Alleen de onderhoudsovereenkomsten zijn op dit moment nog geldig. Metaalunie heeft uiteraard nieuwe overeenkomsten ter goedkeuring aan de Belastingdienst voorgelegd. Hoe lang het nog gaat duren totdat de Belastingdienst haar goedkeuring zal geven, is moeilijk in te schatten.

Omdat wij opnieuw goedkeuring hebben aangevraagd, mogen de oude goedgekeurde modelovereenkomsten voorlopig nog worden gebruikt. U kunt deze verlopen overeenkomsten blijven gebruiken totdat de nieuwe overeenkomsten zijn goedgekeurd of tot de Belastingdienst aangeeft dat de oude overeenkomsten niet meer mogen worden gebruikt.

Tot slot: voordat u een goedgekeurde modelovereenkomst gaat gebruiken, blijft het van belang vast te stellen of er niet toch sprake is van een (evt. fictieve) dienstbetrekking met de zzp’er. Daarnaast moeten de partijen die de overeenkomst sluiten er voor zorgen dat zij in de praktijk handelen in overeenstemming met de tekst uit de overeenkomst. Let u er verder op dat u geen wijzigingen mag aanbrengen in de gele passages. Voor meer informatie hierover en over de goedgekeurde overeenkomsten verwijzen wij u graag naar: https://metaalunie.nl/Details/2018/11/30/Wet-DBA

Wij informeren u zodra één van de overeenkomsten is goedgekeurd of als er andere ontwikkelingen zijn. Houd u daarom het Bulletin en de website in de gaten.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Lichtpunten

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl