U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de handreiking basistips voor ventileren gepubliceerd. Goed ventileren zorgt voor een betere luchtkwaliteit en beperkt de verspreiding van virusdeeltjes, bijvoorbeeld van het coronavirus. De handreiking bevat tips, onder andere voor gebouweigenaren en –beheerders, om op de juiste manier te ventileren.

Frisse lucht is belangrijk voor de gezondheid. In afgesloten ruimtes wordt lucht steeds viezer. Die vervuiling gaat sneller als er meer mensen in de ruimtes aanwezig zijn. Door ventilatie stroomt er frisse lucht naar binnen. Dat is nodig om de luchtkwaliteit goed te houden. Lagere luchtkwaliteit kan klachten veroorzaken als vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Daarnaast kunnen virusdeeltjes, bijvoorbeeld van het coronavirus, zich in ruimtes zonder ventilatie beter verspreiden. Daarom is het nodig om ruimtes in gebouwen continu te ventileren.
Vijf basistips

Om mensen, specifiek gebouweigenaren en –beheerders, te helpen goed te ventileren bevat de handreiking vijf tips voor goede ventilatie:

1. Zet gevelroosters en klepramen open en houd ze schoon.
2. Zet ramen op een kier.
3. Zorg voor goed onderhoud en de juiste afstemming van mechanische ventilatie.
4. Beperk het aantal mensen in een ruimte.
5. Gebruik een CO2-meter als die in de ruimte aanwezig is.

Het ministerie van VWS gaat de handreiking sturen aan branche- en koepelorganisaties en vraagt aandacht voor goed ventileren met posters, stickers en social media-berichten met de slogan ‘Ventileren zo gedaan’. Daarnaast is de handreiking online beschikbaar. Een uitgebreide versie van de handreiking is te vinden op www.ventilerenzogedaan.nl.


Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Waar een wil is ...

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl