U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Reizen naar de VS mag weer vanaf 1 november
De Verenigde Staten hebben sinds anderhalf jaar een inreisverbod voor Europese reizigers. Reizigers die in de 14 dagen voor hun reis naar de VS in onder meer één van de Schengenlanden of het Verenigd Koninkrijk zijn geweest, mogen de VS niet binnen. Per november wordt dit verbod opgeheven. Reizigers moeten wel kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn en bovendien in het bezit zijn van een negatieve testuitslag van maximaal 72 uur voor vertrek. Europese reizigers kunnen dan weer met een ESTA of visum naar de VS reizen. Dat is goed nieuws voor de handel en het internationaal zakendoen, want het inreisbeleid van de VS vormde een grote belemmering voor veel bedrijven!

De verwachting is dat de Amerikaanse overheid de komende dagen met meer details komt voor binnenkomende Europese reizigers. Zo wordt AstraZeneca, een vaccin dat in Europa goedgekeurd is, niet in Amerika gebruikt. Dit zou kunnen betekenen dat reizigers die volledig gevaccineerd zijn met AstraZeneca, Amerika toch niet binnen mogen. Er kunnen ook uitzonderingen zijn op de vaccinatieplicht, zoals bijvoorbeeld voor kinderen die niet voor een vaccinatie in aanmerking komen. Er wordt ook gewerkt aan een nieuw coronasysteem voor internationaal reizen. Met dit systeem moet het makkelijker worden om gezondheidsinformatie van reizigers te verzamelen, bijvoorbeeld voor contactonderzoek.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Algemene Leden
Vergadering

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl