U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vanaf 1 januari 2022 mag u in uw bedrijf geen rookruimte meer hebben. Deze maatregel vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord van 23 november 2018 om in 2040 een rookvrije generatie te realiseren.

Door de wijziging in het Tabaks- en rookwarenbesluit geldt het aangekondigde rookverbod voor rookruimtes. Het gaat in dit geval om de rookruimtes in de ruimten, gebouwen en inrichtingen waar werknemers hun werkzaamheden verrichten of plegen te verrichten.

Bij de rookruimtes die per 1 januari 2022 niet meer zijn toegestaan, moet het gaan om een afsluitbare ruimte. De werkgever is niet verplicht een rookplek te verschaffen. Er mag buiten op het bedrijfsterrein worden gerookt, tenzij dat rookoverlast oplevert voor de collega’s binnen of de werkgever dat verbiedt. De ondernemingsraad (OR) heeft instemmingsrecht ten aanzien van het rookbeleid.

De NVWA houdt toezicht op het handhaven van het rookverbod en kan overgaan tot het opleggen van een bestuurlijke boete. De boete wordt opgelegd aan de werkgever omdat die verantwoordelijk is voor de verplichting tot het instellen, aanduiden en handhaven van het rookverbod.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Algemene Leden
Vergadering

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl