U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ondernemersdebat Metaal Dagen over verstoring toeleverketens
De coronapandemie, die in veel landen nog woedt heeft de toeleverketens flink verstoord. Hierdoor worden producten en onderdelen niet of met grote vertraging geleverd. Aan de andere kant heeft het snelle herstel van de wereldeconomie de wereld verbaasd. In 2019 is de productiecapaciteit van veel grondstoffen afgebouwd, waardoor nu tekorten zijn ontstaan met als gevolg exploderende materiaalprijzen.

Over deze verstoring van de toeleverketens en de structurele gevolgen voor de maakindustrie, gaan ondernemers op 16 september a.s., met elkaar in gesprek in een door Koninklijke Metaalunie en Teqnow georganiseerd ondernemersdebat tijdens de Nederlandse Metaal Dagen.

De aan het debat deelnemende ondernemers vertellen onder meer hoe ze zijn geraakt door de geschetste ontwikkelingen in hun rol van toeleverancier, uitbesteder en opdrachtgever. Ze vertellen welke korte termijn oplossingen ze hebben en of ze in de toekomst de toeleverketen anders denken te gaan inrichten. Ook vertellen zij of ze vinden dat er maatregelen genomen moeten worden om die ketens flexibeler te maken en minder afhankelijk te worden van een beperkt aantal toeleveranciers of van één specifieke regio, of dat de Nederlandse maakindustrie toch weer gaat voor de laagste prijs. Ook gaan zij in op de vraag of reshoring of nearshoring opties zijn.

De Nederlandse Metaal Dagen
Een combinatie van een beurs en congres voor de maakindustrie, worden van 15 t/ m 17 september a.s. gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het Koninklijke Metaalunie/Teqnow ondernemersdebat vindt op 16 september a.s. om 16.00 uur plaats en is onderdeel van een uitgebreid congres en seminarprogramma. Bezoekers aan de Metaal Dagen kunnen het ondernemersdebat gratis bijwonen.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Afgehekt

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl