U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Koninklijke Metaalunie blij met kritische vragen CDA aan kabinet: Meer aandacht nodig voor procesinnovatie en versterking mkb-maakindustrie
Koninklijke Metaalunie is zeer content met de hernieuwde vraag van het CDA om versterking van de mkb-maakindustrie in Nederland. Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) heeft het kabinet nadrukkelijk gevraagd om een betere toegankelijkheid van toekomstige innovatieprogramma’s voor mkb-ondernemers en nadrukkelijker aandacht voor procesinnovaties.

Ondanks unaniem aangenomen moties om de kansen van procesinnovatie voor het mkb in kaart te brengen en om met specifieke instrumenten te komen die digitalisering stimuleren, is een officiële reactie van het kabinet uitgebleven”, zegt Rard Metz, Programmamanager Smart Industry & Teqnow van Metaalunie. Volgens hem stagneert de Nederlandse arbeidsproductiviteit door achterblijvende digitalisering. “Het ministerie van EZK komt, naast het aanvullen van Europees geld, op nationaal niveau niet verder dan verwijzing naar de grote steunfondsen. Deze zijn volstrekt onvoldoende toe te passen op mkb-gerichte projecten”, aldus Metz. “Het CDA heeft verder aangekaart dat procesinnovatie de kansen voor reshoring kan vergroten, omdat bedrijven in Nederland hierdoor concurrerender én duurzamer kunnen zijn.”

Smart Industry
Uit een evaluatie van het Smart Industry-programma blijkt dat de naamsbekendheid van het programma hoog is. Het programma heeft een positieve bijdrage geleverd aan innovaties bij een kleine groep koplopers. Metz: “Hierbij kun je je wel afvragen of deze stimulering bij deze bedrijven van doorslaggevende betekenis is geweest om een versnelling te willen realiseren. Bij vervolg van het programma moet nadrukkelijker aandacht komen voor digitalisering van het mkb-bedrijfsleven. Door digitalisering neemt arbeidsproductiviteit toe en worden mkb-bedrijven concurrerender.” Het CDA deelt deze mening en heeft het kabinet gevraagd op welke wijze het Smart Industry programma kan bijdragen aan het verhogen van de arbeidsproductiviteit bij mkb-maakbedrijven.

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Afgehekt

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl