U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Arnaud de Jong, directeur Industrie bij TNO: Alleen door te digitaliseren gaan we het redden
Nu de coronapandemie voorbij lijkt te zijn en de economie weer aantrekt, is het tijd voor mkb-maakbedrijven om verder naar de horizon te kijken dan alleen de dag van morgen. ‘Bedrijven moeten een behoorlijke stap zetten op het gebied van digitalisering en uiteindelijk een hoger niveau van duurzaamheid en recyclebaarheid bereiken’, voorspelt Arnaud de Jong, directeur Industrie bij TNO in Metaal + Techniek van juli/augustus, uitgave Koninklijke Metaalunie.

Volgens De Jong gaan klanten eisen stellen op dit gebied en verwacht ook de samenleving iets van de maakindustrie. ‘Digitalisering is een eerste vereiste. Daardoor ben je in staat slim te gaan werken. De centrale vraag is hoe je het produceren kunt versnellen en vergemakkelijken. Data is daarbij een extreem belangrijke schakel. Daarnaast zul je -flexibel moeten gaan produceren. Dat is ook een digitaliseringsuitdaging. Bedrijven moeten zich afvragen hoe ze een kleine serieproductie kunnen realiseren en kunnen leveren alsof het massaproductie betreft.’

> Lees het hele interview in Metaal + Techniek, juli/augustus 2021.

 

Misschien interessant voor u



Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Afgehekt

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl