U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Steden maken opmars in verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente
Gemeenten hebben tijdens de coronacrisis hun dienstverlening voor ondernemers verbeterd en ondernemers ervaren dat ook zo. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle gemeenten zich hebben uitgesproken. Opvallend dit jaar zijn de goede scores van de steden: vijf G40-gemeenten staan in de top 10, waarvan Eindhoven met een tweede plaats het beste uit bus komt. De MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland is – voor de derde keer op rij – Rijssen-Holten.

Ondernemers positiever over gemeenten
Ondernemers oordelen in dit coronajaar positiever over onder andere service, beleid en communicatie van hun lokale overheid dan in de voorgaande editie. Gemiddeld krijgen gemeenten het rapportcijfer 7 als het gaat om tevredenheid. Twee jaar terug stond dat verzamelcijfer nog op een 6,7. 'Wat we zien, maar zeker ook van ondernemers in het land persoonlijk horen, is dat corona heeft gezorgd voor meer en intensiever contact met de lokale bestuurders en meer onderling begrip', zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland.

Eindhoven MKB-vriendelijkste stad
Eindhoven mag zich op grond van het onderzoek de MKB-vriendelijkste stad noemen. De lichtstad van Nederland eindigt net achter Rijssen-Holten en vóór Almere op de tweede plek. 'Van Eindhoven weten we dat het lokale bestuur in deze coronatijd steeds zeer intensief contact heeft gehad met ondernemers', zegt Vonhof. 'Mooi is dat de gemeente een paar jaar geleden de ambitie heeft uitgesproken om de MKB-vriendelijkste stad van Nederland te worden.'

Gemeenteraadsverkiezingen
De resultaten van dit tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland komen ruim op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De ondernemersorganisatie verwacht hiervan veel terug te zien in de verkiezingsprogramma’s, die nu worden geschreven, en straks in het economisch beleid van de lokale overheden.

Bron: MKB-Nederland

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma / Directie         

Zomertijd

> Lees meer.