U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De administratieve last voor de eindafrekening van de NOW wordt vanaf NOW 3 verlaagd. Er is dan pas een derdenverklaring nodig voor subsidies vanaf 40.000 euro. Ook op andere punten wordt de last verlaagd en daarmee kosten voor ondernemers beperkt.

Verklaring vanaf 40.000 euro
Vanaf NOW 3 is een derdenverklaring nodig voor bedragen vanaf 40.000 euro in plaats van 25.000 euro. Het is uitvoeringstechnisch volgens minister Koolmees niet mogelijk om dit met terugwerkende kracht toe te passen voor NOW 1 en 2. Deze aanpassing geldt daarom voor de eindafrekening vanaf NOW 3 (die startte in de periode vanaf oktober 2020). Voor subsidies vanaf 125.000 euro blijft een externe controle vereist.

Ook wordt de druk verlaagd voor ondernemers die sowieso al een externe controleur gebruiken. In die gevallen hoeft de controle niet dubbel te worden uitgevoerd om aan de eisen over de definitieve berekening van de NOW te voldoen. Ook is er nu per tranche geen aparte controle meer vereist, maar kunnen NOW 3 en NOW 4 als één opdracht worden uitgevoerd.

Lees voor meer informatie de onderstaande Kamerbrief.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl