U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
MAKE Center krijgt belangrijke subsidie
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Van Engelshoven heeft bekend gemaakt dat de opschalings-RIF MAKE Center is goedgekeurd voor het volledig aangevraagde bedrag. MAKE Center is een samenwerkingsverband van ROC Midden Nederland en OpleidingsBedrijf Metaal Midden Nederland. De subsidie wordt ingezet om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren en om zo de MAKE Center-doelstellingen op dit gebied te realiseren. De toekenning komt voort uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) mbo.

“Dit is goed nieuws”, zegt Okko Ebens, regiosecretaris Midden van Koninklijke Metaalunie. “Het is belangrijk voor het regionaal onderwijs en een sterke impuls voor het technisch onderwijs.” In het MAKE Center wordt de aansluiting van onderwijs op bedrijfsleven vormgegeven met de inrichting van een ‘state of the art’ praktijkcentrum. In dit praktijkcentrum wordt de ‘maakpraktijk’ gesimuleerd en gewerkt aan opdrachten uit het bedrijfsleven in de regio, van onderzoek tot en met oplossing. Op deze manier worden studenten optimaal voorbereid op het werken in de maakindustrie en sluit het onderwijs goed aan op de behoeften vanuit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt door samenwerking door bedrijfsleven en onderwijs in het MAKE Center kennisdeling en een leercultuur binnen de aangesloten bedrijven gestimuleerd. Met het MAKE Center realiseren de partners een optimale aansluiting van het technisch onderwijs op de maakindustrie, waarin de partners een brug slaan van vo naar mbo naar hbo en leven lang ontwikkelen stimuleren en faciliteren.

Deze RIF-toekenning is gericht op de volgende activiteiten: inrichten hybride leeromgeving met docenten vanuit het bedrijfsleven; het implementeren van onderzoekend vermogen, digitale vaardigheden en ondernemende vaardigheden in het curriculum; doorlopende leerlijn/ leven lang ontwikkelen in de metaalsector; professionalisering van het team van docenten en praktijkbegeleiders om de samenwerking te optimaliseren. De ingangsdatum van toekenning is juni 2021. Op 30 september 2021 wordt het MAKE Center geopend.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma / Directie         

Wereld te winnen

> Lees meer.