U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Reiskostenvergoeding woon/werkverkeer mag tot 1 juli 2021 onbelast blijven voor werknemers die door dringend advies overheid verplicht thuiswerken.

Werkgevers mogen fiscaal uitsluitend onder strikte regelgeving voor het woon/werkverkeer vaste maandelijkse bedragen onbelaste vergoeden aan hun werknemers. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, behoren de vergoedingen tot het belast loon van de werknemer.

Door het dringend advies door de overheid kunnen veel werkgevers voor de werknemers die verplicht thuiswerken niet langer aan deze fiscale eisen voldoen. Het is om die reden dat fiscaal is goedgekeurd dat werkgevers de vaste maandelijkse reiskostenvergoedingen voor het woon/werkverkeer zoals deze al voor 13 maart 2020 door de werkgever waren toegekend ook aan medewerkers die als gevolg van het dringend advies van de overheid ten tijde van corona verplicht thuiswerken onbelast mogen blijven vergoeden tot 1 juli 2021.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl