U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
'Intensiveer de Europese samenwerking'
‘Nederlandse ondernemers hebben wel veel inventiviteit, maar tegen dat grote geweld kunnen wij niet op. Daarom pleit ik voor meer Europese samenwerking’. Aldus Marjolein Boezel, mede-eigenaar van Metaalunielid Van Raam Reha Bikes bv uit Varsseveld in het FD. Het bedrijf, in 2015 winnaar van de Metaalunie Smart People Award, werkt al samen met een aantal grote Nederlandse leveranciers van Duitse fietsfabrikanten met het Duitse Fraunhofer-instituut. 

“Van Raam is hét voorbeeld waarom overheid het mkb goed moet ondersteunen. Varsseveld is voor de Haagse overheid misschien een heel stuk uit de richting, maar van Raam heeft zelf een brede blik gericht op Europa en de wereld”, reageert Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationaal Ondernemen bij Metaalunie. “Metaalunie ondersteunt de visie van Van Raam van harte dat subsidie naar het mkb moet blijven gaan. De kleine innovatieve mkb’er van vandaag is de Europese of zelfs mondiale speler van de toekomst. Daar moet je in blijven investeren, want daarmee kun je de gewenste versnelling brengen in de groei van het mkb. En groeien doe je nu eenmaal in het buitenland want Nederland is, ook voor het mkb, al snel te klein.” Volgens Verlinden is het daarom noodzakelijk bedrijven een ‘zetje’ te geven om te starten met exporteren. “Want dat is niet voor iedere ondernemer een vanzelfsprekende activiteit. Daarom zijn bijvoorbeeld de internationale adviesvouchers, SIB, van de overheid zo goed om ondernemers die eerste stappen richting het buitenland te laten maken.” 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl