U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Instroom hbo toegenomen
Ten opzichte van vorig studiejaar is de instroom in het hbo dit jaar toegenomen met 10% tot 124.683 eerstejaars. Een grote toename, wat grotendeels komt door het coronavirus en de genomen maatregelen, waaronder het schrappen van de centrale examens in het vo. Daarnaast hebben vertraagde mbo’ers in de laatste fase van hun opleiding de mogelijkheid gekregen om voorwaardelijk toegelaten te worden in het hbo.

“Het aantal hbo’ers nam met 10% toe, maar voor bèta-techniek groeit het aantal minder hard, 5,8%. Dat is jammer, omdat het beroepsperspectief voor hbo’ers in onze sector uitstekend is”, reageert Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs van Koninklijke Metaalunie. Ze constateert wel dat de inschrijving voor Associate Degree toeneemt. Heij: “Dat is een tweejarige opleiding, die vooral voor mbo’ers een goede stap is. Als ze daarna nog twee jaar verder studeren, kunnen ze ook hun bachelor halen.”

Het aantal gediplomeerden is in studiejaar 2019/2020 met 0,7% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er 75.160 diploma’s uitgegeven. Het totaal aantal inschrijvingen in het hbo is met 5,6% gegroeid tot 490.452 studenten.

Meer weten? Kijk op www.vereniginghogescholen.nl/sectordashboard voor meer cijfers.

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl