U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Tijd voor techniekhavo
Om de enorme uitval van voltijdsstudenten op het hbo na één jaar terug te dringen, moeten havisten kennismaken met techniekonderwijs op hoog niveau. Daarom moet er een techniekhavo in het leven worden geroepen. Dit schrijft Gertrud van Erp, beleidssecretaris Onderwijs MKB-Nederland in een column op www.mkb.nl. Koninklijke Metaalunie ondersteunt dit van harte. “Twee Metaalunieleden, uit Goes en Lexmond, zijn hier heel actief in en zetten zich in voor meer vakhavo’s en meer ontwikkeling”, zegt Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Koninklijke Metaalunie.

In Nederland draaien twee pilots met een techniekhavo, in Goes en Gorinchem. Scholieren krijgen 10 uur per week techniekles naast reguliere vakken als Nederlands en Engels. Van Erp: “De scholen zijn ontzettend populair, ze kunnen de inschrijvingen bijna niet aan. De havisten vinden het leuk om iets wat ze bedenken, zelf te maken. De afwisseling tussen ‘hoofd en handen’ trekt ze aan. Een ideale combi.” Ook Heij is enthousiast: “Het is een goede route voor leerlingen die doorstromen naar de havo vanuit het vmbo. Daar zijn ze al wat meer praktisch ingesteld. Helaas is het Ministerie van OCW nog niet zover, maar daar wordt hard voor gelobbyd.”

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Exportpotentie

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl