U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Na een week stevige vorst, kon er afgelopen weekend volop worden geschaatst. We genoten volop van een witte wereld. Vanaf vandaag schieten de temperaturen echter omhoog en dooit het flink. Richting het weekend wordt het zelfs lenteachtig warm. Dat doet denken aan 21 maart, de eerste lentedag. Maar voordat de lente echt begint, worden een paar dagen eerder eerst nog de Tweede Kamer verkiezingen gehouden. Een belangrijk moment, omdat dan de kaders voor het beleid voor de komende vier jaar worden bepaald.

Metaalunie brengt voortdurend het MKB-metaal onder de aandacht van politiek Den Haag. We merken dat bij politici het luisterend oor voor het mkb en industriebeleid toeneemt. Zo is de verlaging van de eerste schijf in de Vennootschapsbelasting, het mkb tarief, doorgegaan, terwijl de verlaging van de tweede schijf is geschrapt. En ook in de zogenaamde baan gerelateerde investeringskorting (BIK) zijn de drempels en bedragen aantrekkelijker gemaakt voor het mkb. Maar het Haagse beleid kan nog veel mkb vriendelijker en daar pleiten we volop voor.

Ook industriebeleid is gelukkig geen vies woord meer. Politiek Den Haag beseft dat maakbedrijven een belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie zijn. We zijn volop in gesprek met het ministerie van EZK over stimulering van procesinnovatie, oftewel slimmer produceren moet je stimuleren. En in de SER wordt over reshoring gesproken en hoe dat kan worden ondersteund. Dit laat zien dat de industrie weer meetelt en dat is in het verleden wel anders geweest. En hier liggen nog vele mogelijkheden om de industrie beter te ondersteunen om de kansen die er volop zijn nog beter te kunnen verzilveren.

Daarom besteden we de komende weken in de aanloop naar de verkiezingen aandacht aan thema’s die de politiek wat ons betreft moet oppakken. In onze industrievisie beschrijven we de onderwerpen die de overheid mee moet nemen in het beleid voor de komende jaren. Nu de dooi is ingetreden en we richting de lente gaan, komen de verkiezingen steeds meer in beeld. Hét moment om onze mening breed te etaleren. En dat gaan we de komende weken doen!

Jos Kleiboer
Directeur Beleid


Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Lichtpunten

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl