U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het zijn vreemde tijden, waarin veel onzeker is. Het is daarom juist ook nu van belang om vooruit te blijven kijken. Internationaal ondernemen kan ook nu nieuwe kansen voor uw bedrijf bieden. Door te internationaliseren kunt u uw risico’s beter spreiden en inspelen op kansen wereldwijd.

Als u zich nu voorbereid, bent u straks klaar om van start te gaan. Metaalunie helpt u graag hierbij. Dat kunnen wij doen met het bieden van informatie en advies, of u in contact brengen met sleutelfiguren in het internationaal netwerk, maar daarnaast kan een gesubsidieerd exportcoaching traject u ook die vliegende start geven.
Hieronder vindt u enkele tips om te oriënteren op buitenlandse markten of anderzins aan de slag te gaan met het vegroten van uw kennis rondom export.

Tips voor marktoriëntatie

Exportcoaching: vergroot uw kans op internationaal succes
Vaak ontstaat export vanzelf, zonder vooropgezet plan of strategie. Maar als u internationale ambities heeft, dan is het prettig hier meer structuur aan te geven. U kunt als startende exporteur gebruik maken van 'gratis' exportcoaching via het subsidieprogramma Starters International Business (SIB), wat u bij Metaalunie aan kunt vragen. Met een Metaalunie coach inventariseert u de kansen én risico's voor uw onderneming. Daarna kunt u direct aan de slag met het resultaat: een concreet actieplan voor uw exportstrategie. Aan bod komen o.a. motivatie, onderscheidend vermogen, een interne analyse en natuurlijk marktanalyse.

> Lees meer over de voorwaarden en over de coaches.

Subsidiemogelijkheden
Naast exportcoaching zijn er ook subsidiemogelijkheden voor het inwinnen van kennis en advies de deelname aan beurzen.

Verdiep je in de markt: enkele bronnen voor marktoriëntatie

RVO Internationaal Ondernemen – Landeninformatie en helpdesk
Portal Internationaal Ondernemen – exporttips en informatie
Evofenedex – praktische informatie bij export en import, en logistiek

Webinars
Er worden momenteel volop interessante webinars georganiseerd, ook door Metaalunie. Kijk in de agenda.

Online Cursussen van evofenedex
Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u tijdelijk geen opleidingen op locatie volgen. Stilstand is achteruitgang. Daarom heeft evofenedex een deel van haar opleidingen omgezet naar digitaal. Zoals Export at/m Z, of documenten bij export. evofenedex is een ondernemersorganisatie voor exporteurs en de logistiek. Zij blijven opleidingen toevoegen aan dit aanbod totdat de maatregelen opgeheven zijn. > BEKIJK ALLE DIGITALE OPLEIDINGEN.

Vragen?
Voor vragen kunt u terecht bij adviseur Internationaal ondernemen, Birgit Voorhuis, voorhuis@metaalunie.nl, of het gehele Team Internationaal Ondernemen, via internationaal@metaalunie.nl. U kunt ons bellen via telefoonnummer 030-6053344.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

We zijn er bijna ..

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl