U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
 Week van de Circulaire Economie gestart
Meer dan honderd pioniers uit diverse branches geven tijdens de Week van de Circulaire Economie het goede voorbeeld. Met online workshops, debatten en inspiratiesessies tonen zij van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari hoe de circulaire economie essentieel is in de aanpak van klimaatverandering en kans biedt voor innovatie, groei en banen.

Voor de zesde keer dit jaar organiseert het Versnellingshuis de Week van de Circulaire Economie in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ditmaal in digitale vorm. Centraal staan uitvindingen en producten waar zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen voor worden gebruikt en die na afloop worden hergebruikt. Voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

“Een circulaire economie is cruciaal om onze klimaatdoelen te halen,” aldus demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven. “Steeds meer organisaties en bedrijven laten zien dat circulair ondernemen een kans is om onze planeet leefbaar te houden, én winst is voor onze portemonnee en werkgelegenheid. Twee vliegen in een klap. Die potentie heeft circulair ondernemen, en dat wil ik op veel meer plekken benutten.”

De Week van de Circulaire Economie is gestart in Den Haag met de Nationale Conferentie Circulaire Economie in digitale vorm. Tijdens de opening ging demissionair premier Mark Rutte in gesprek met jongeren over circulaire economie, strijden zes veelbelovende bedrijven, publieke instellingen en personen om de Circular Awards 2021, en geeft demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven het startsein voor de nationale hackathon. Studenten van mbo’s, hbo’s en universiteiten werken een week lang aan circulaire vraagstukken vanuit de praktijk. Tijdens de Week van de Circulaire Economie zijn er ook verschillende podcasts te beluisteren over circulaire innovaties en octrooien. Ook Metaalunievoorzitter Fried Kaanen is hierin te beluisteren.

Meer weten over de Week van de Circulaire Economie en het programma? Kijk in de agenda op deze site of kijk op de website circulairemaakindustrie.nl.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl