U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het nieuwe jaar 2021 is inmiddels voorzichtig op gang gekomen. Door de huidige situatie is het een bijzondere start van het jaar. Delen van de economie zijn gedwongen gesloten en waar mogelijk wordt veelvuldig vanuit huis gewerkt. Toch lijkt het er op alsof er een paar lichtpuntjes aan de horizon gloren. Het resultaat van onze economische barometer over het vierde kwartaal van 2020 is namelijk hoopgevend. De omzetdaling onder de leden ten opzichte van 2019 wordt steeds kleiner en het vertrouwen van de ondernemers groeit als gevolg van een heel behoorlijk vierde kwartaal.

Het is natuurlijk allemaal zeker nog geen hosanna. Daarvoor duurt de huidige situatie te lang en zijn er behoorlijke afwijkingen van het gemiddelde beeld. Per saldo is er in veel bedrijven over 2020 nog steeds sprake van krimp. Maar nu de vaccinaties zijn begonnen, kunnen we langzaam vooruit gaan kijken naar betere tijden. Dat doen we op 22 januari ook in ons digitale nieuwjaarsevent, maar wel op een andere manier dan u van ons gewend bent. Door de omstandigheden geen nieuwjaarsrecepties in de districten, maar een landelijke digitale bijeenkomst. Het belooft een spetterende sessie te worden, waarin het zakelijke wordt gecombineerd met het vakmanschap van Robèrt van Beckhoven ‘Meester Patissier’ en ‘Meester Boulanger’ en bekend van het tv-programma ‘Heel Holland Bakt’. In het zakelijke deel horen we de ervaringen van de jonge generatie ondernemers hoe het is om in deze tijd het stokje over te nemen, worden de districtswinnaars van de Metaalunie Award 2021 bekend gemaakt en gaat Dolf Jansen in gesprek met ondernemers.

En dan staan ook nog de Tweede Kamer verkiezingen in maart voor de deur. Vooruitlopend daarop hebben wij onze industrievisie gelanceerd en bij de politiek onder de aandacht gebracht. Want hoewel industrie en mkb politiek steeds meer aandacht krijgen, kan en moet de politieke aandacht nog steeds leiden tot tastbare resultaten. Als economische motor van Nederland liggen er voor de maakindustrie nog steeds voldoende kansen, die met goede beleidsmatige ondersteuning en minder regeldruk, ruimte voor groei bieden. En economische groei kunnen we nu en in de komende jaren goed gebruiken. Als dat allemaal lukt, is er voldoende licht aan het eind van de tunnel. Op naar een mooier 2021.

Jos Kleiboer
Directeur Beleid

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl