U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Fried Kaanen in De Telegraaf: Mokerslag bleef uit, lockdown krijgt nog weerslag
Alhoewel de grote klap die in het najaar werd verwacht voor midden- en kleinbedrijven in de metaalsector is uitgebleven en ondernemers zelfs weer optimistisch zijn, verwacht Metaalunievoorzitter Fried Kaanen dat de huidige lockdown nog zijn weerslag gaat krijgen. “In veel sectoren raken de buffers op, bedrijven teren in op reserves. Met een wereldwijde afkoeling kan het niet anders dat er een rem komt op de financieringsstroom, met gevolgen voor orders in onze sector”, zegt Kaanen in een interview met De Telegraaf.

Voor nu roept Kaanen in het artikel op tot solidariteit onder ondernemers. Supermarktketens die in de lockdown adverteren met non-food artikelen keurt hij af. “Wat Albert Heijn doet met die handdoeken, dat kan echt niet. Dat is piratengedrag. Solidariteit is hard nodig in deze tijd. Uiteindelijk moet die horecaondernemer ook weer een tapkraan bij een metaalbedrijf bestellen, of een aanrechtblad van roestvrij staal. Wij ontspringen als sector nu de dans, daarom moeten wij steun zijn voor sectoren waar het wel zwaar is.”


Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl