U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Dat er geen tarieven zijn kan niet goedmaken dat er met ingang van 1 januari 2021 een grote hoeveelheid non-tarifaire barrières is opgeworpen.

Veel ondernemers die tot nu toe binnen één interne markt zaken met elkaar deden krijgen voor het eerst te maken met douaneregels, afwijkende productregelgeving, etc. Een belangrijk aandachtspunt voor de industrie betreft de productcertificering (het VK hanteert niet meer automatisch de normen van de CE-markering).

Van al die regels moet de komende weken, maanden en jaren gaan blijken wat ze in de praktijk betekenen aan extra werk en vertraging. Bovendien zullen het VK en de EU op het gebied van de regelgeving in de toekomst steeds wat verder uit elkaar gaan lopen.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl