U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Drijft u handel met het Verenigd Koninkrijk? Dan krijgt u vanaf 1 januari 2021 te maken met nieuwe regels van tarifaire en niet-tarifaire aard. Brexit is een beetje alsof je de tijd terugdraait naar 1993. Na 27 jaar van afwezigheid keert de Douane vanaf 1 januari 2021 weer terug in de handel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ook als een vrijhandelsakkoord wordt gesloten, dan nog moet u bij invoer en uitvoer vanaf 1 januari 2021 gaan voldoen aan douaneformaliteiten.

Wat kunt u aan de Britse kant kunt verwachten? Met medewerking van de Nederlandse ambassade in Londen en de Nederlandse Douane is op de site van het Brexitloket een artikel geplaatst met de belangrijkste aandachtspunten bij het afhandelen van zaken met de Britse douane.

Indien u bij export de douanezaken in het Verenigd Koninkrijk aan uw Britse klant wilt overlaten dat dient u dit te regelen middels de Incoterms. Het doel van de Incoterms is leveranciers en kopers over en weer duidelijk te laten maken wie bij het transport verantwoordelijk is voor wat en wie wat moet betalen. Op de website van de Metaalunie is hierover meer informatie te vinden.

Tenslotte kunt u bij de afwikkeling van documenten, met ledenvoordeel van de Metaalunie, een beroep doen op de diensten van Uitvoeraangifte.com (douaneaangiften) en Exportdocumenten.com (exportdocumenten). Zie hiervoor de ledenvoordeel pagina van onze website.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl