U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Update 24 maart 2021: Het kabinet heeft besloten de huidige coronamaatregelen te verlengen tot en met 20 april 2021. Op basis hiervan hebben we onze dispensatieregeling aangepast. > Lees meer op de site vca.nl.

De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) heeft in verband met de uitbraak van het coronavirus eerder dit jaar een dispensatieregeling voor diploma’s en certificaten uit het Centraal Diploma Register ingesteld. Met de gisteren afgekondigde lockdown herintroduceert SSVV de dispensatieregeling. Deze gaat per 15-12 in en geldt voor diplomahouders van wie het diploma tussen 15-12-2020 en 19-01-2021 verloopt.


Dit betekent het volgende:

  • Diplomahouders van wie het diploma tussen 15 december 2020 en 19 januari 2021 verloopt, krijgen vooralsnog dispensatie tot 1 april 2021. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.
  • Dit geldt voor alle diploma's en certificaten in het Centraal Diploma Register: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw. Het CDR geeft bij diploma's die tussen 15 december 2020 en 19 januari 2021 zijn verlopen de volgende melding: 'Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.'
  • Medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen en dit vanwege de lockdown niet kunnen doen, krijgen dispensatie tot 1 april 2021. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij succesvol examen hebben kunnen doen.
  • Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.
Meer informatie
Zie voor meer info https://www.vca.nl/actueel/ssvv-neemt-maatregelen-vanwege-coronavirus


Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

We zijn er bijna ..

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl