U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Een lastig jaar ligt bijna achter ons. Een jaar met vele uitdagingen, maar ook een jaar met creatieve oplossingen en nieuwe mogelijkheden. Zeker digitale mogelijkheden hebben zaken in versnelling gebracht. We zijn anders aan gaan kijken tegen bijvoorbeeld digitaal vergaderen, online overleggen en zelfs thuiswerken in functies waar dat kan. In veel gevallen blijft het persoonlijke contact, het netwerken, het samen zijn en fysiek bij elkaar komen de voorkeur houden. Maar op sommige momenten is het alleen al vanwege het slimmer kunnen omgaan met tijd handig om iets digitaal te kunnen doen. Door corona is die digitale wereld versneld tot ons gekomen.

Dat geldt ook voor kennisoverdracht. Bij uitstek het doel van onze Teqnow dienstverlening. Teqnow is het platform dat de aandacht voor en toepassing van technologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert. Teqnow informeert over de mogelijkheden en de toepassing van innovatieve technologieën in vooral het industriële mkb. Dat deed en doet Teqnow tot dit jaar vooral door het organiseren van aansprekende en opvallende events gericht op thema’s zoals 3D-printen, robotics, sensoring, nieuwe materialen en flexibele productieautomatisering. Ook verschijnen er regelmatig publicaties over allerlei onderwerpen. En de Teqnow-deelnemers kunnen hun vragen stellen via e-mail, telefoon of tijdens een bezoek van een van de medewerkers aan het bedrijf.

Sinds corona fysieke bijeenkomsten dit jaar zo goed als onmogelijk heeft gemaakt, heeft Teqnow andere manieren gevonden om die kennisoverdracht te borgen. Dat gebeurde in eerste instantie door het organiseren van een aantal succesvolle webinars. Sinds kort is aan die ‘coronaproof’-dienstverlening een nieuwe dienst toegevoegd: de Teqlog. Een Teqlog is een korte presentatie van maximaal 15 minuten die als een filmpje te bekijken is. Iedere Teqlog behandelt een specifiek onderwerp, zoals de introductie van metalen en hun eigenschappen of industriële robotuitvoeringen. Het mooie ervan is dat iedereen op het tijdstip dat dat het beste uit komt een Teqlog kan bekijken. Over een onderwerp dat op dat moment interessant is. Dat kan via een speciaal YouTube kanaal. Kennisoverdracht als digitaal maatwerk in optima forma. Ik hoor graag wat u er van vindt.

Jos Kleiboer
Directeur Beleid

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Lichtpunten

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl